Matematik

sinus eller cosinus?

02. marts 2008 af nåna (Slettet)
I en trekant ABC er a =6,7 , A=56grader og B=43grader.
a) Bestem c samt arealet af trekanten. Skal jeg her bruge siunsrelationen: a/sinA=c/sinC? 6,7/sin56=c/sin81=8,092

1/2*6,7*8,092*sin(43)= 22,5
b) Bestem længden af medianen=> skal jeg ikke brufe en formel?


Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen
ax^2+2x+c=0, a må ikke vær 0
har netop én løsning

En funktion f er bestemt ved
F(x)= 2x+e^3*x
Bestem f’ =(0)
x=1?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af christian Thøgersen (Slettet)

øh hvorfor bruger du ikke bare sinus(A)/a*sinus(b), mener at der er en der lyder noget i den stil kig i din bog der står formlerne for alle måder hvis du har tre oplysninger

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2008 af christian Thøgersen (Slettet)

2: brug diskriminant formlen
3: diferenter F(X) de kan du gøre på lommeregner og sæt derefter X i ligningen du får til 0 også til 1

Svar #3
02. marts 2008 af nåna (Slettet)

#1
kender ikke til den formel, og den står heller nogen steder i min matematikbog

Brugbart svar (3)

Svar #4
02. marts 2008 af mathon

opgave 1:
a)
c = sin(C)*(a/sin(A))
T = (a^2/2)*(sin(B)*sin(C))/sin(A)

opgave 2:
ax^2 + 2x + c = 0
netop én løsning
kræver
d = b^2-4*a*c = 0
d = 2^2-4*a*c = 0
2^2-4*a*c = 0
4-4*a*c = 0
1-a*c = 0
a*c = 1


opgave 3:
f(x)= (2+e^3)x

f'(x) = 2+e^3....altså en konstant

Svar #5
02. marts 2008 af nåna (Slettet)

c = sin(C)*(a/sin(A)) sin(81)*(6,7/sin(56))= 7,9

kan formelen her ikke bruges:
T=1/2*b*c*sin(A)? -> T=1/2*5,5*7,9*sin(56)=


B) Bestem længden af medianen
(1/2)sqr[2(a^2+b^2)-c^2]

6,7/sin(56)=b/sin(43) = b=5,5

(1/2)sqr(2*6,7^2+5,5^2)-7,9^2= 60, 13?

Svar #6
02. marts 2008 af nåna (Slettet)

nogen der lige hurtigt kan tage kig på det?

Brugbart svar (2)

Svar #7
02. marts 2008 af mathon

hvilken median

1) m_a
2) m_b
3) m_c???

Svar #8
02. marts 2008 af nåna (Slettet)

Det er m_a

Brugbart svar (2)

Svar #9
02. marts 2008 af mathon

c = sin(C)*(a/sin(A)) = sin(81)*(6,7/sin(56))= 7,98216

m_a^2 = (a/2)^2+c^2-2*(a/2)*c*sin(B) = 3,35^2+7,98216^2-6,7*7,98216*cos(43°)= 35,8243

m_a^2 = 35,8243

m_a = sqrt(35,8243) = 5,98534 = ca. 6,0


Svar #10
02. marts 2008 af nåna (Slettet)

T=1/2*5,5*7,9*sin(56)= 18,01?

Svar #11
02. marts 2008 af nåna (Slettet)

det er rigtigt?

Brugbart svar (3)

Svar #12
02. marts 2008 af mathon

T = (1/2)*a*c*sin(B) = 0,5*6,7*7,9*sin(43°) = 18,05

Svar #13
02. marts 2008 af nåna (Slettet)

lige det sidste:
-En funktion f er bestemt ved
F(x)= 3x^3-24x^2+48x
Bestem den stamfunktion til f , hvis graf går gennem punktet P(4,60)
a) F(X) = (3/4)x^4 - 8x^3 + 24x^2 + k?

Brugbart svar (2)

Svar #14
02. marts 2008 af mathon

F(x) = (3/4)x^4 - 8x^3 + 24x^2 + k.................indsæt koordinaterne for P(4,60)

F(4) = 60 = (3/4)*4^4 - 8*4^3 + 24*4^2 + k, hvoraf

60 = (3/4)*4^4 - 8*4^3 + 24*4^2 + k.............hvoraf k beregnes/isoleres....

Brugbart svar (0)

Svar #15
25. november 2010 af bullern (Slettet)

 Hvad er det for en formel der bruges ved arealberegningen? 
Herons? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. november 2010 af bullern (Slettet)

 Nej, undskyld, problem løst. Men hvilken formel bruges ved medianens længdeberegning?


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. marts 2011 af BetinaA (Slettet)

Jeg blander mig lige i denne tråd :-) Og spørger sikkert rigtig dumt nu, men hvorfor kan man ikke bare gange 2 af siderne med hinanden og dividere med 2 for at finde arealet af trekanten? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #18
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det gælder kun i en retvinklet trekant, at arealet er det halve af produktet af de to kateter. Trekanten i denne opgave er ikke retvinklet, så man skal bruge et udtryk som for eksempel i #12.


Skriv et svar til: sinus eller cosinus?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.