Matematik

hjælp en forskrift for f

26. august 2004 af louise_87 (Slettet)
OM EN EKSPONENTIEL FUNKTION F OPLYSES DET:
f(2)=12 OG F(3)=24

bestem en forskrift for f.

Er der nogle der kan hjælpe mig, gerne skriv forklaring til besvarelsen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2004 af Lurch (Slettet)

opskriv evt. 2 ligninger med 2 ubekendte

12=b*a^2 og 24=b*a^3

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2004 af Lurch (Slettet)

eller brug at,

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2004 af Samuel (Slettet)

En eksponentiel funktion er givet ved forskriften f(x)=b*a^x.

Først findes værdien for a:

a=(x2-x1)kvrod(y2/y1) - hvis x2-x1 er lig 7, skal du tage den syvende rod af y2/y1. Bare lige for at gøre det klart, er 2 = x1 og 12 = y1 i f(2)=12.

Nu har du a-værdien (jeg kender den ikke, men vi kalder den 5).

Nu findes b-værdien ud fra det ene punkt:

f(2)=12
<=>
b*5^2=12
<=>
b=12/(5^2)

Du indsætter så bare værdierne for a og b i forskriften for f.

Hvis du har yderligere problemer, kan du evt. skrive dine udregninger her...

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2004 af Samuel (Slettet)

#1 og 2: Sorry, sad og skrev, da du oprettede dit indlæg ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2004 af Lurch (Slettet)

#3 giv da lige Lousie chancen for at regne lidt selv ;)

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2004 af Samuel (Slettet)

#5: Gør jeg vel også..? Jeg giver hende jo bare formlerne og et eksempel.. :=)

Skriv et svar til: hjælp en forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.