Debat

udsagn

03. marts 2008 af Lisa02 (Slettet)
"Alle dansker kan lide øl. Kristian han er danser, han kan lide øl"

Hvad vil i mene, at det er, beskriver udsagnet en/et:

- deduktiv slutning
- unduktiv slutning
- observation
- eksperiment


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2008 af Jenssss (Slettet)

Konklusionen at han kan lide øl er en deduktiv slutning af de to forudsætninger at alle danskere kan lide øl og han er dansker

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2008 af OnlyMe07 (Slettet)

sikke et sætning.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2008 af JacobJensen (Slettet)

Man kan godt argumentere rigtigt og få et falsk udsagn. Det er dét, vi gør her.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2008 af JacobJensen (Slettet)

Faktisk kan jeg gøre et falsk udsagn korrekt ved at argumentere "lovligt". Giv mig fx et falsk matematisk udtryk!

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2008 af Hoys (Slettet)

# 4 -

2 + 2 = 5

?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2008 af JacobJensen (Slettet)

2+2 = 5
<=>
(2+2) * 0 = 5 * 0
<=> 0=0.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2008 af Hoys (Slettet)

Hmm

Dermed beviser du jo heller ikke at det passer, bare ganger med en faktor, der eliminerer talenes værdier.

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2008 af JacobJensen (Slettet)

#7 Læs hvad jeg skriver i #5. Du har åbenbart ikke forstået det.

Vi har et falsk udsagn og jeg kan få det til et sandt udsagn. I øvrigt mener jeg "=>" frem for "<=>" - lille detalje.

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. marts 2008 af Hoys (Slettet)

Jeg har skam forstået det, du gør. Jeg ser bare ikke det banebrydende i det. =/

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. marts 2008 af JacobJensen (Slettet)

Det banebrydende er, at et falsk udsagn ikke er dannet ved falsk argumentation.

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. marts 2008 af JacobJensen (Slettet)

Hvis du ikke synes, at det er banebrydende/interessant skyldes det jo nok, at det virker esoterisk for dig ;)

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. marts 2008 af JacobJensen (Slettet)

Det er i øvrigt det at et sandt udsagn er dannet på et falsk grundlag.

Skriv et svar til: udsagn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.