Samfundsfag
parallel tangent
03. marts 2008 af
Zalcos (Slettet)
Heisa. Jeg har et problem med en opgave til min aflevering. Jeg er simpelthen på bar bund. opgaven lyder:
"Bestem ved håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift f(x)=x^2+5x+1 der er parallel med linjen med ligning y=x-8."
Jeg kan "regne ud" at nogle stigningstal skal sættes lig med hinnanden. andre ideer har jeg ikke, og ved ikke om det er noget jeg skal.
"Bestem ved håndkraft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift f(x)=x^2+5x+1 der er parallel med linjen med ligning y=x-8."
Jeg kan "regne ud" at nogle stigningstal skal sættes lig med hinnanden. andre ideer har jeg ikke, og ved ikke om det er noget jeg skal.
Svar #1
04. marts 2008 af Munck (Slettet)
Du ved jo hældningen skal være 1 (da den har samme hældnind som y=x-8).
Så kan du differentiere f(x) og sætte den lig med 1, så finder du det x hvor det gælder at hældningen er lig med 1.
Så kan du differentiere f(x) og sætte den lig med 1, så finder du det x hvor det gælder at hældningen er lig med 1.
Skriv et svar til: parallel tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
