Matematik
diffenrentier
04. marts 2008 af
KME89 (Slettet)
lad f(x)= x^3+3x^2
1. bestem en ligning for grafens tangent i punktet (1,f(1))
2. bestem røringspunktet for hver af de tangenter der har stigningstal 1.
1. bestem en ligning for grafens tangent i punktet (1,f(1))
2. bestem røringspunktet for hver af de tangenter der har stigningstal 1.
Svar #1
04. marts 2008 af mathon
f(x)= x^3+3x^2
f'(x) = 3x^2+6x
f(1) = 1^3+3*1^2 = 4
1)
tangentens hældningskoefficient i ((1,f(1)) er f'(1) = 3*1^2+6*1 = 9
y = f'(xo)(x-xo)+f(xo)
y = f'(1)(x-1)+f(1)
y = 9(x-1)+4
y = 9x-5
2)
f'(xo) = 3xo^2+6xo = 1, hvoraf
3xo^2+6xo = 1 eller
3xo^2+6xo-1=0,........................ som DU løser
f'(x) = 3x^2+6x
f(1) = 1^3+3*1^2 = 4
1)
tangentens hældningskoefficient i ((1,f(1)) er f'(1) = 3*1^2+6*1 = 9
y = f'(xo)(x-xo)+f(xo)
y = f'(1)(x-1)+f(1)
y = 9(x-1)+4
y = 9x-5
2)
f'(xo) = 3xo^2+6xo = 1, hvoraf
3xo^2+6xo = 1 eller
3xo^2+6xo-1=0,........................ som DU løser
Skriv et svar til: diffenrentier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
