Matematik

PLS , Hjælp :(

05. marts 2008 af delidolu (Slettet)
Heej

Håber i kan hjælpe mig...,

Et andengradspolynomium f har følgende forskrift:

f(x)=x^2-6x+c

Bestem, for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop én rod.

????

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af Munck (Slettet)

Det er der hvor værdien af f(x) er lig med 0.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2008 af Munck (Slettet)

ah, det er ikke nok at vide :)

Svar #3
05. marts 2008 af delidolu (Slettet)

Jeg forstår den ikke , ? Altså hvordan og hvad skal jeg regne ud ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

Kig på diskriminanten. Når der kun er netop én rod er d=0.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Slet 'kun'.

Andengradsligningen ax^2 - bx + c = 0 har en diskriminant bestemt ved d=b^2 - 4ac

I dit tilfælde er d=0, a=1 og b=-6

Svar #6
05. marts 2008 af delidolu (Slettet)

Jo, men når jeg skal finde deskriminanten , skal man så ikke så putte den i den her::

d = b^2 - 4ac

Men jeg har jo ikke min c ??? så det kan jeg ikke engang

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#6 prøv at indsætte de andre værdier og løs den ligning, der fremkommer med hensyn til c. Det er dét hele opgaven går ud på.

Svar #8
05. marts 2008 af delidolu (Slettet)

#7

Vil det sige jeg skal gøre dette:

0=-6^2-4*1

og droppe c , som er det eneste som forvirrer mig ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#8
ikke helt:
'Andengradsligningen ax^2 - bx + c = 0 har en diskriminant bestemt ved d=b^2 - 4ac

I dit tilfælde er d=0, a=1 og b=-6'

dvs.
0=(-6)^2-4*1*c
Løs nu denne med hensyn til c.

Svar #10
05. marts 2008 af delidolu (Slettet)

jeg får det til c=9

Vil det så sige det er resultatet , og der ikke skal laves andet ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

det er korrekt.

Svar #12
05. marts 2008 af delidolu (Slettet)

tusinde tak
:D

Skriv et svar til: PLS , Hjælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.