Matematik
cosinus ukendt side
07. marts 2008 af
liridon (Slettet)
hej jeg har denne opgave: i en trekant ABC gælder: |BC|= 2|AB| og |AC|= 5/2 |AB|
Bestem cos C..
jeg har følgene indtil videre:
cos C = 4*c^2+25/4*c^2-c^2
--------------------
10*c^2
hvordan kommer jeg videre og er det overhovedet rigtigt.. jeg skal også bestemme arealet ABC udtrykt ved c..?
Bestem cos C..
jeg har følgene indtil videre:
cos C = 4*c^2+25/4*c^2-c^2
--------------------
10*c^2
hvordan kommer jeg videre og er det overhovedet rigtigt.. jeg skal også bestemme arealet ABC udtrykt ved c..?
Svar #1
07. marts 2008 af Mikkat (Slettet)
1.Ja, det er korrekt, bortset fra at de 10c^2 jo kun står i nævneren på højre side af lighedstegnet.
Hvis du regner sammen, hvor mange c^2 du har i tælleren, får du et tal gange c^2. Du kan så forkorte c^2 væk.
2. regn videre i 1 og bestem vinkel C. Brug dernæst formlen
T = ½*a*b*sin(C)
Hvis du regner sammen, hvor mange c^2 du har i tælleren, får du et tal gange c^2. Du kan så forkorte c^2 væk.
2. regn videre i 1 og bestem vinkel C. Brug dernæst formlen
T = ½*a*b*sin(C)
Svar #2
07. marts 2008 af liridon (Slettet)
jeg ved godt dette, også det med 10c^2.. problemet er hvad udtryket giver.. jeg kan ikke samle det.. min lærer har sagt til mig at det bliver 37/40 dele men hvordan finder man det?
Svar #4
08. marts 2008 af Mikkat (Slettet)
Almindelig brøkregning:
Tæller:
4*c^2+25/4*c^2-c^2 = 16/4c^2+25/4c^2-4/4c^2=37/4*c^2
Når du så dividerer med nævneren, får du 37/40
Tæller:
4*c^2+25/4*c^2-c^2 = 16/4c^2+25/4c^2-4/4c^2=37/4*c^2
Når du så dividerer med nævneren, får du 37/40
Skriv et svar til: cosinus ukendt side
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
