Matematik

Hjælp

29. august 2004 af madshk (Slettet)
Hey mangler lige lidt hjælp til de to sidste matematik opgaver jeg har for. På forhånd tak.

På matematikerens Diophants gravsten står der:

Med barndomstid 1/6, som yngling 1/12 og som ungkarl 1/7 hengik hans liv. Han giftede sig. 5 år efter fik han en søn, der døde fire år før han selv gik bort. Sønnens livslængde var nøjagtig halvdelen af faderens.

Hvor gammel blev Diophant?


En mand som er 30 år ældre end sin søn, vil om 8 år blive fire gange så gammel som sønnen. Hvor gammel er hver af dem?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

tror det kan opstilles som to ligninger med to ubekendte:
opgave 2, hvor x=far og y=søn:

x=y+30 og
x+8=4y

forstår du hvad jeg mener?

Svar #2
29. august 2004 af madshk (Slettet)

Ja forstår godt hvad du mener tak. Hvad med den anden opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Ved den anden kan du også opstille to ligninger:
Lad
Diophant: x
Søn: y

(1/6)x+(1/12)x+(1/7)x+5+y+4 = x
y = x/2

Løs ligningssystemet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

hmmm, den er mere tricky... har lavet nogle overvejelser, men er ikke kommet frem til noget entydigt.
måske kan dette bruges, men der er bare så mange af oplysningerne, der ikke er medtaget... hvis x=far(diophant) og y=søn vides:

x=2y og
(1/7)x+5=y (passer ikke, da de 4 år mangler!! tror det er en start, idet han fik sønnen, da han må have været den alder, sønnen var, da han(sønnen) døde - plus minus de 4 år)

kan det evt. opstilles sådan her?:

fars livstid:
fra 0 år til x år

søns livstid:
fra ((1/7)x+5 år) til x-4 år

giver det mening?


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.