Matematik
Differential regning
12. marts 2008 af
hamdenanden3 (Slettet)
Hey
Har et problem med følgende opgave.
Bestem til differential ligningen
dy/dx-3y=e^x
den løsning hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent med ligningen y=x=5
På forhånd tak
Har et problem med følgende opgave.
Bestem til differential ligningen
dy/dx-3y=e^x
den løsning hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent med ligningen y=x=5
På forhånd tak
Svar #2
12. marts 2008 af peter lind
Løs først den homogene differentialligning dy/dx-3y= 0 ved hjælp af separation af variable. Gæt derefter på en løsning af formen y=a*e^x. Summen af disse 2 løsninger giver så samtlige løsninger til differentialligningen.
Tangentligningen fortæller at f'(1)=1. Brug dette til at fastlægge integrationskonstanten.
Tangentligningen fortæller at f'(1)=1. Brug dette til at fastlægge integrationskonstanten.
Skriv et svar til: Differential regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
