Matematik

Vinkelhalveringslinje m.m.

13. marts 2008 af Scousertommy (Slettet)
I trekant ABC skærer vinkelhalveringslinjen va siden BC i punktet D. Det oplyses at <DAB = 30grader, |AB|=35 og |AD| =24

Hvordan beregner jeg |BD| og vinkel B?
Hvordan beregner jeg |BC|?
Og hvordan beregner jeg arealet af trekant ABC?

Lidt svært at lave et afleveringssæt da man lå syg, da netop dette blev gennemgået.

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2008 af mathon

|BD| bergnes
af
|BD|^2 = v_A^2 + |AB|^2 - 2*v_A*|AB|*cos(A/2)
og
b bergnes
af
v_A = (2bc*cos(A/2))/(b+c), som kan reduceres
til
b = (v_A*c)/[2c*cos(A/2)-v_A]

Svar #2
13. marts 2008 af Scousertommy (Slettet)

Tusind tak.

Skriv et svar til: Vinkelhalveringslinje m.m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.