Matematik
Hjælp!
30. august 2004 af
Bezt (Slettet)
Hej..
Er lige startet i 1.g, så har stadig lidt problemer med matematikken... men da jeg også har haft skiftet gymnasium, er det blevet endnu værre... og ved ik, hvordan jeg skal lave følgende stykke:
Sæt fælles faktorer uden for parantes i dette udtryk:
y(1+y)"i anden" + (1+y)"i tredje"
Håber i kan hjælpe lidt!
Er lige startet i 1.g, så har stadig lidt problemer med matematikken... men da jeg også har haft skiftet gymnasium, er det blevet endnu værre... og ved ik, hvordan jeg skal lave følgende stykke:
Sæt fælles faktorer uden for parantes i dette udtryk:
y(1+y)"i anden" + (1+y)"i tredje"
Håber i kan hjælpe lidt!
Svar #1
30. august 2004 af P3X-018 (Slettet)
Du kan åbne paranteserne, hvor du får
y(1+y)^2+(1+y)^3 = 2y^3+5y^2+4y+1
Du kan så sætte y uden for en parates
1+y(2y^2+5y+4)
Er du med?
y(1+y)^2+(1+y)^3 = 2y^3+5y^2+4y+1
Du kan så sætte y uden for en parates
1+y(2y^2+5y+4)
Er du med?
Svar #3
30. august 2004 af frodo (Slettet)
eller også er (1+y)^2 jo fælles faktor, så den kan du jo også bare sætte udenfor:
(1+y)^2(y+1+y) = (1+y)^2(1+2y)
(1+y)^2(y+1+y) = (1+y)^2(1+2y)
Svar #4
30. august 2004 af Bezt (Slettet)
også tak til dig Frodo... synes dit virker lidt mere overskueligt!
Skriv et svar til: Hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
