Matematik

Reducér

18. marts 2008 af Anything (Slettet)
Er dette stykke (4b(a-b)-2(b+a)^2) rigtigt reduceret, eller er der en, som vil hjælpe med reduceringen?
4b(a-b)-2(b+a)^2
4ab-4b^2-2b^2+2a^2
4ab-6b^2+2a^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2008 af Isomorphician

udregn (b+a)^2 inden du ganger med 2

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Hvor bliver det dobbelte produkt af?

Svar #3
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

Nu er jeg forvirret?!

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2008 af dnadan (Slettet)

2(b+a)^2 =2*(b^2+a^2+2ab)=...

Svar #5
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

Så den hedder:
4b(a-b)-2(b+a)^2
4ab-4b^2 - 2b^2 + 2a^2 + 2ab^2
4ab-6b^2 - 2b^2 + b
.. eller?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2008 af Isomorphician

Nej, det går galt i parentesen igen 4ab-4b^2 - (2b^2 + 2a^2 + 2ab^2)

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2008 af dnadan (Slettet)

4b(a-b)-2(b+a)^2 =4ab-4b^2-2(a^2+b^2+2ab)=4ab-4b^2-2a^2-2b^2-4ab
resten må du selv klare.

Svar #8
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

4ab-4b^2-2a^2-2b^2-4ab
Så går 4ab ud med hinanden.
-4b^2-2a^2-2b^2
Så fjerner man 2b^2.
-2b^2-2a^2
Så kan kan forkorte.
-2b-2a.

.. eller er jeg helt lost?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. marts 2008 af Isomorphician

4ab-4b^2-2a^2-2b^2-4ab
Så går 4ab ud med hinanden....Rigtigt!
-4b^2-2a^2-2b^2
Så fjerner man 2b^2....Forkert.


-4b^2 - 2b^2 = ?

Svar #10
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

#9 Ved du så, hvad det næste trin er?
Jeg er helt lost-agtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Hint:'-4b^2 - 2b^2 = ?'

Svar #12
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

-4b^2-2a^2-2b^2
Så fjerner man 2a^2, fordi den står i anden.
-4b^2 - 2b^2
= -6b^2

.. Korrekt nu? :')

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. marts 2008 af Isomorphician

Nej, hvorfor fjerner du -2a^2?

Svar #14
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

Den fjener du da selv ved at vise dette: -4b^2 - 2b^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
18. marts 2008 af Isomorphician

det skrev jeg kun for at vise hvor du lavede fejlen

Svar #16
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

Så forstår jeg overhovedet ingenting.
Hvordan skal jeg komme videre, og er det hele så forkert?

Svar #17
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

-4b^2-2a^2-2b^2
Er det så:
-6b^2 - 2a^2?

Brugbart svar (0)

Svar #18
18. marts 2008 af Isomorphician

ja

Svar #19
18. marts 2008 af Anything (Slettet)

Kan den så forkortes mere?

Brugbart svar (0)

Svar #20
18. marts 2008 af Isomorphician

ikke rigtigt, men du kan dog sætte -2 uden for en parentes:
-2(a^2 + 3b^2)

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.