Matematik

sansynlighedsregning

20. marts 2008 af guccipigen (Slettet)
opgaven lyder hvor mange forskellige muligheder er der når man skal tegne det olympiske flag hvis man ikke ved hvor nogle af farverne er ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2008 af Esbenps

5 forskellige farver på 5 forskellige pladser:

På første plads kan du sætte 5 forskellige farver.

På den næste plads kan du sætte 4 forskellige farver, da du allerede har brugt en på første plads.

På den tredje plads kan du sætte 3 forskellige farver, da du allerede har placeret 2 på de to første pladser.

På den fjerde plads kan du sætte 2 forskellige farver.

Endelig på den sidste plads kan du kun sætte 1.

I alt giver det 5*4*3*2*1, hvilket man kalder 5 fakultet og skriver sådan her:

5!

Der er altså i alt 5! forskellige måder, du kan blande farverne rundt på.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2008 af Esbenps

Jeg antager iøvrigt, at du snakker om de 5 forskelligt-farvede ringe.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2008 af nannasafie (Slettet)

lve

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2011 af Gufo (Slettet)

er der ikke 120 forskellige måder ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2011 af Esbenps

Den her tråd er 3 år gammel...?

Jo, der er 120 måder i alt. Det var også, hvad jeg skrev i mit tidligere svar tilbage i 2008.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2011 af Gufo (Slettet)

Det kan godt være at den er 3 år gammel, men opgaven bliver stadig brugt rundt om på folkeskolerne.

og du skrev faktisk at der var 5 forskellige måder at blande farverne på ;)

"Der er altså i alt 5! forskellige måder, du kan blande farverne rundt på."
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2011 af Esbenps

Bemærk udråbstegnet bagefter 5-tallet. Det betyder fakultet. Fakultet betyder, at man skal gange samtlige mindre hele tal sammen. Fx:

3! = 3*2*1 = 6

7! = 7*6*5*4*3*2*1 = 5040

5! = 5*4*3*2*1 = 120

Og så videre...


Skriv et svar til: sansynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.