Matematik

Multinomisk sandsynlighedsfelt

22. marts 2008 af JacobJensen (Slettet)
For at finde ud af hvem der er den bedste ludospiller spillede Peter, Hans og Michael 99 spil ludo. Resultatet blev, at Peter vandt 25 spil, Hans vandt 35 spil og Michael vandt 39 spil.

Kan det antages at de er lige gode til at spille ludo?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2008 af The Master (Slettet)

Jamen ludo er jo et random spil ik, derfor er det helt random og de er lige gode til spillet..

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2008 af Euler (Slettet)

#1 Du argumenterer ligesom min gamle folkeskolelærer :)

Vi bemærker, at det giver god mening at antage stokastisk uafhængighed, og vi kan dermed modellere vores fordeling.

M: xi ~~ m(99,r1,r2,r3)
Vi har en multinomialfordeling med de givne parametre.
x1=25, x2=35 og x3=39.

ri tilhører T^3 = {r tilører R^3 |ri>0 , r1+r2+r3=1} i=1,2,3.
Der er to frie parametre, da r3 allerede er bestemt, når r1 og r2 er bestemt.

Vores hypotese hermed
H: r1=r2=r3=1/3 (Sandsynlighedshomogenitet)
Likelihood Ratio testet for H er -2lnQ(x)=2SUM(i=1;3)xi ln(xi/ei), hvor ei=99/3 for i=1,2,3.
Dette giver 3,267 som er khi^2 fordelt, da ei>5.

p obs = 1 - F khi^2 (3,36) > 0,05.
Dermed kan vi ikke forkaste vores hypotese: De er alle lige dygtige.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2008 af The Master (Slettet)

#2 jajaja, det er næppe et kompliment at jeg taler som en folkeskolelærer!Men du er nu en god fyr ;-)

Svar #4
23. marts 2008 af JacobJensen (Slettet)

Tak.

"Dette giver 3,267 som er khi^2 fordelt, da ei>5." - Hvordan ved/udledes det?

Skriv et svar til: Multinomisk sandsynlighedsfelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.