Matematik
Talteori
23. marts 2008 af
Waterhouse (Slettet)
En simpel opgave, som jeg slet ikke kan gennemskue, selv efter et par dages spekulering:
Vis, at hvis a^3|b^2, så vil a|b.
...hvor |-tegnet betyder "går op i". Nogen der har et lille hint?
Vis, at hvis a^3|b^2, så vil a|b.
...hvor |-tegnet betyder "går op i". Nogen der har et lille hint?
Svar #1
23. marts 2008 af JacobJensen (Slettet)
Det ville næsten være syndt at fortælle det, fordi jeg tror at du er klar over det.. Det ligger lige på tungen
Svar #2
23. marts 2008 af Waterhouse (Slettet)
Hvis jeg var klar over det, havde jeg ikke oprettet denne tråd...
Svar #3
23. marts 2008 af ibibib (Slettet)
Hvis a³|b² så er sa³=b² eller sa·a²=b².
Da b² og a² begge er kvadrattal er sa et kvadrattal.
Men så er sqrt(sa) et helt tal og sqrt(sa)·a=b.
Da b² og a² begge er kvadrattal er sa et kvadrattal.
Men så er sqrt(sa) et helt tal og sqrt(sa)·a=b.
Skriv et svar til: Talteori
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
