Matematik
Parabel
24. marts 2008 af
Kwarzon (Slettet)
T=(3,2)
P=(0,5) = skæring med y-aksen
funktionsforskrift for parablen?
f(x)=ax^2+bx+c
ax^2+bx+5
?????
P=(0,5) = skæring med y-aksen
funktionsforskrift for parablen?
f(x)=ax^2+bx+c
ax^2+bx+5
?????
Svar #5
24. marts 2008 af mathon
(-b/(2a)) = 3 og b = -6a
(4ac-b^2)/(4a) = 2
c-(b^2)/(4a)) = 2
5-a*(b^2)/(2a)^2) = 2
5-a*[(-b)/(2a)]^2 = 2, som ved indsættelse af (-b/(2a)) = 3
giver
5-a*[3]^2 = 2, hvoraf
5-a*9 = 2
a = (1/3), som ved indsættelse i b = -6a
giver
b = -6*(1/3) = -2
konklusion:
f(x) = (1/3)x^2 - 2x + 5
(4ac-b^2)/(4a) = 2
c-(b^2)/(4a)) = 2
5-a*(b^2)/(2a)^2) = 2
5-a*[(-b)/(2a)]^2 = 2, som ved indsættelse af (-b/(2a)) = 3
giver
5-a*[3]^2 = 2, hvoraf
5-a*9 = 2
a = (1/3), som ved indsættelse i b = -6a
giver
b = -6*(1/3) = -2
konklusion:
f(x) = (1/3)x^2 - 2x + 5
Skriv et svar til: Parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
