Matematik

Regneforskrift

24. marts 2008 af Muminah (Slettet)
Der er en opgave jeg ikke fatter en hak af. Nogle der måske kan hjælpe?

Opgaven:
En funktion f har regneforskriften f(x)= b * x^a , x>0
Der oplyses at f(5)=12,5, og at f(x) vokser med 10%, når x vokser med 20%.
Beregn talene a og b

Beregn f(20)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2008 af Matkaj

Du kender et punkt (5; 12,5) læg så 20% til x-værdien og 10% til y-værdien så har du et punkt mere. Brug så den formel du kender til beregning af a og b ud fra to punkter, når funktionen er af den givne type.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Alternativt:
f(x)*1.10=b*(1.2x)^a
<=>
b*x^a*1.10=b*(1.2x)^a
<=>
1.10=(1.2x)^a/x^a= (1.2x/x)^a=1.2^a
<=>
log(11/10)=log(12/10)*a
<=>
log(11/10)/log(12/10)=a

Svar #3
02. april 2008 af Muminah (Slettet)

Hvad er det jeg så har fundet?

Forstår faktisk ikke forklaringen. :/

Svar #4
02. april 2008 af Muminah (Slettet)

Hov, efter en lang tænkning fandt jeg lige ud af fidusen. I klogehoveder takker ;)

Skriv et svar til: Regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.