Matematik

parameterfremstilling

24. marts 2008 af tøsenvb (Slettet)
i et koordinatsystem i planen er linjerne l og m givet ved parameterfremstillingen

m: (x,y) = (5,1) + s(4,2) , s£R

l: (x,y) = ( 8,5) + t(2,3) , t£R

jeg skal beregne koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m, hvordan regner jeg det, når jeg ikke ved hvad min t og s er.. hvad gøre jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Sæt de to parameterfremstillinger lig hinanden. Hermed får du 2 ligninger med to ubekendte.

Svar #2
24. marts 2008 af tøsenvb (Slettet)

kan jeg bare sætte de to ligninger lig med hinanden.. skal jeg ikke gøre noget før det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Nej, derefter løser du ligningssystemet, hvorefter punktet kan beregnes.

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2008 af mathon

m: (x,y) = (5,1) + s(4,2) , s€R
x = 5+4s
y = 1+2s


l: (x,y) = (8,5) + t(2,3) , t€R
x = 8+2t
y = 5+3t

skæringspunktet kræver
5+4s = 8+2t
og
1+2s = 5+3t, dvs.

I: .2t-4s = -3
II: 3t-2s = -4, hvoraf

s og t kan beregnes

Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.