Matematik

Toppunkt

26. marts 2008 af Bruger88 (Slettet)
y = x^2-4x+3

d= b^2-4ac = -28

toppunktet:

(-b/2a; -d/4a) = (4/2;28/4) = (2,7)

Mit problem er bare, at der står i facitlisten at det skal give (2,-1)???

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2008 af KristofferFage (Slettet)

d = b^2-4ac
= 16 - 4*1*3 = 4

-d/4a = -4/4 = -1..

Svar #2
26. marts 2008 af Bruger88 (Slettet)

jamen -4^2 bliver da -16? Hvordan bliver den positiv?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2008 af badooo (Slettet)

Nej. (-4)^2 = 16. Når du opløfter et negativt tal i 2.-potens, bliver dit resultat positivt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2008 af KristofferFage (Slettet)

Husk at - * - = +

Svar #5
26. marts 2008 af Bruger88 (Slettet)

okey. så er det nok bare min lommeregner der er noget galt med.

Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.