Matematik
Trekant beregning
27. marts 2008 af
milsen1989 (Slettet)
hej er der ikke nogle som vil hjælpe med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af
lyder sådan:
i en trekant ABC er længden BC=4/3 længden AB og AC= 2længde AB
A) tegn en model af trekanten og bestem vinkel A
B) Bestem Længden AB når h(b)=4
Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal begynde
lyder sådan:
i en trekant ABC er længden BC=4/3 længden AB og AC= 2længde AB
A) tegn en model af trekanten og bestem vinkel A
B) Bestem Længden AB når h(b)=4
Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal begynde
Svar #1
27. marts 2008 af ibibib (Slettet)
A) Benyt cosinus-relationerne med sidelængderne c, 2c og 4/3c. I dine beregninger kan du forkorte c væk.
Svar #2
27. marts 2008 af milsen1989 (Slettet)
jeg har brugt cinus-relationerne, men kan ikke komme videre.
hvorfor har du sagt at sidelændgerne c, 2c og 4/3c??
jeg forstår det ikke helt
hvorfor har du sagt at sidelændgerne c, 2c og 4/3c??
jeg forstår det ikke helt
Svar #3
27. marts 2008 af mathon
a = (4/3)c
b = 2c
A = cos-1((b^2+c^2-a^2)/(2bc)) = cos-1(((2c)^2+c^2-((4/3)c)^2)/(2(2c)c)) =
cos-1(0,805556) = = 36,3°
B = cos-1((a^2+c^2-b^2)/(2ac)) = cos-1((((4/3)c)^2+c^2-(2c)^2)/(2((4/3)c)c))= cos-1(-0,458333) = 117,3°
C = cos-1((a^2+b^2-c^2)/(2ab)) = cos-1((((4/3)c)^2+(2c)^2-c^2)/(2((4/3)c)(2c)) = cos-1(0,895833) = 26,4°
b = 2c
A = cos-1((b^2+c^2-a^2)/(2bc)) = cos-1(((2c)^2+c^2-((4/3)c)^2)/(2(2c)c)) =
cos-1(0,805556) = = 36,3°
B = cos-1((a^2+c^2-b^2)/(2ac)) = cos-1((((4/3)c)^2+c^2-(2c)^2)/(2((4/3)c)c))= cos-1(-0,458333) = 117,3°
C = cos-1((a^2+b^2-c^2)/(2ab)) = cos-1((((4/3)c)^2+(2c)^2-c^2)/(2((4/3)c)(2c)) = cos-1(0,895833) = 26,4°
Skriv et svar til: Trekant beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
