Matematik
Andengradspolynomier
27. marts 2008 af
Dyhre (Slettet)
Jeg skal afgøre om diskriminanten er negativ eller positiv for tre polynomier.
Det eneste jeg ved, er fortegnet for a.
Jeg ved godt at d = b^2-4ac, men kan ikk regne ud, hvordan jeg kan afgøre fortegnet for d ud fra dettte?
Det eneste jeg ved, er fortegnet for a.
Jeg ved godt at d = b^2-4ac, men kan ikk regne ud, hvordan jeg kan afgøre fortegnet for d ud fra dettte?
Svar #1
27. marts 2008 af Alpha Han (Slettet)
Kan du ikke skrive et af polynomierne op, så kan jeg godt hjælpe.
Ellers skal du bare give dem tal og derefter regne d ud:
eks.
x^2-2x+6=0
a=1
b=-2
c=6
d=(-2)^2-4*1*6=-20
Hvis d<0,er der ingen løsninger, altså L=Ø
Ellers skal du bare give dem tal og derefter regne d ud:
eks.
x^2-2x+6=0
a=1
b=-2
c=6
d=(-2)^2-4*1*6=-20
Hvis d<0,er der ingen løsninger, altså L=Ø
Svar #2
27. marts 2008 af Dyhre (Slettet)
Ligningerne for polynomierne er ikke givet.
De er tegnet på en skitse, men uden talværdier eller ligninger.
De er tegnet på en skitse, men uden talværdier eller ligninger.
Skriv et svar til: Andengradspolynomier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
