Matematik

cirkel-ligning

27. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)
Hej. Jeg er gået fuldstændig i stå i denne her opgave. Har siddet med den i godt 20 min. og synes den ser ret let ud.

En cirkel har ligningen x^2-4x+y^2+10y-7=0
bestem cirklens centrum og radius.

Jeg har prøvet at omskrive ligningen, men synes ikke at den ser helt rigtig ud:

x^2-4x+y^2+10y-7 = 0

x^2-4x+4+y^2+10y+25 =7+4+25

(x-2)^2+(y+5)^2 = 36

C(2,5) ? r=6

Er der nogen som kan hjælpe mig med at finde fejlen?
På forhånd tak.



Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af apandersen (Slettet)

Det ser da umiddelbart rigtig ud, bortset fra din aflæsning af centrum som faktisk er (2,-5).

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2008 af ibibib (Slettet)

C(2,-5)

Svar #3
27. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)

Ok :S Troede ikke det var rigtigt, men mange tak.

Tænkte så på om der var nogen som kunne hjælpe mig med denne her:

2) Gør rede for, at punktet (-3,-2) ikke ligger på cirklen.

- Hvad skal man egentlig her?


3) bestem afstanden fra punktet (-3,-2) til linjen med ligningen 3x+4y+7=0.

- er det rigtigt det jeg har gjort her?
dist(P,l)= |3*(-3)+4*(-2)+7|/kvdrt(3^2+4^2) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2008 af ibibib (Slettet)

2) Sæt ind i cirklens ligning. Hvis ligningen ikke bliver sand ligger punktet ikke på cirklen.

3) Ja.

Svar #5
27. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)

2) Hvad mener du med "hvis ligningen ikke bliver sand"? Hvordan kan jeg se om det er sandt eller ej?

Svar #6
27. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)

altså: (-3-2)^2+(-2+5)^2 = 36 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Ja, netop. Er det sandt? Er (-3-2)^2+(-2+5)^2 lig med 36?

Svar #8
27. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)

nej det er det ikke. Det giver 34.
Mange tak for hjælpen. Det var bare det.

Skriv et svar til: cirkel-ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.