Matematik

Integralregning

27. marts 2008 af hadsaa (Slettet)
Har problemer med følgende:

Bestem Integralet af (x^5 +2)dx og 3x^2e^((x^3)+1)

Opgaven er udenhjælpemidler

På forhåmd tak
ps. der er selvfølgelig integraltegn før begge ligninger men kan jeg ikke lige finde ud af at sætte...

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af mathon

S(x^5 + 2)dx = Sx^5dx + S2dx

benyt reglen
Sx^n*dx = 1/(n+1)*x^(n+1)


S(3x^2)*e^((x^3)+1)*dx = Se^((x^3)+1)*((3x^2)*dx)

sæt
u = (x^3)+1 og dermed ((3x^2)*dx) = du
og substituer ...


og afslut med tilbagesubstitution

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.