Matematik
Vektor som er vinkelret
29. marts 2008 af
Mageed007 (Slettet)
Hej alle sammen..
Der er en opgave jeg er blevet i tvivl om den lyder:
2 vektorer er givet ved a = (3,-2), b vektor (t,1)og c vektor (-4,t).
a) bestem t så a+b vektoren er vinkelret på c vektoren.
Forslag: Når 2 vektorer i det tilfælde a+b og c vektoren er vinkelret gælder der følgende; x1*x2+y1*y2 = 0, men når jeg lægger vektorerne a og b sammen får jeg (3t,-1). og indsættes disse i formlen for vinkelret, denne vektor a+b (3t,-1) sammen med vektoren c
(-4,t). Fås der 3t*-4 + -1*t = 0, men nu er mit spørgsmål bare hvordan kan jeg regne "t" ud ??
Der er en opgave jeg er blevet i tvivl om den lyder:
2 vektorer er givet ved a = (3,-2), b vektor (t,1)og c vektor (-4,t).
a) bestem t så a+b vektoren er vinkelret på c vektoren.
Forslag: Når 2 vektorer i det tilfælde a+b og c vektoren er vinkelret gælder der følgende; x1*x2+y1*y2 = 0, men når jeg lægger vektorerne a og b sammen får jeg (3t,-1). og indsættes disse i formlen for vinkelret, denne vektor a+b (3t,-1) sammen med vektoren c
(-4,t). Fås der 3t*-4 + -1*t = 0, men nu er mit spørgsmål bare hvordan kan jeg regne "t" ud ??
Svar #1
29. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Du løser førstegradsligningen.
Men:
a+b=[3;-2]+[t;1]=[3+t;-1]
Løs nu:
(a+b).c=0
Men:
a+b=[3;-2]+[t;1]=[3+t;-1]
Løs nu:
(a+b).c=0
Skriv et svar til: Vektor som er vinkelret
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
