Spansk
Hjælp til ordet 'ham'
29. marts 2008 af
DetNini (Slettet)
Jeg har to sætninger, hvor 'ham' indgår, men har svært ved at forstå hvordan man ved, hvad det skal hedde.
Den ene sætning er: hun er forelsket i ham = está enamorado de el ??
den anden sætninger er: Hun vil hjælpe ham = va a ayudar el ??
Den ene sætning er: hun er forelsket i ham = está enamorado de el ??
den anden sætninger er: Hun vil hjælpe ham = va a ayudar el ??
Svar #1
29. marts 2008 af Hallooo (Slettet)
Den første er jeg enig med dig i.
I den anden ville jeg sige: va a ayudarlo.
Du har ikke skrevet på, hvilket niveau du har spansk, men der er noget, som hedder direkte objekt (det går udover personen). Det går udover ham, og derfor skal det hedde "lo." Da "ayudar" er i infitiv skal det placeres bagpå, ellers skulle det være placeres før verbet.
I den anden ville jeg sige: va a ayudarlo.
Du har ikke skrevet på, hvilket niveau du har spansk, men der er noget, som hedder direkte objekt (det går udover personen). Det går udover ham, og derfor skal det hedde "lo." Da "ayudar" er i infitiv skal det placeres bagpå, ellers skulle det være placeres før verbet.
Skriv et svar til: Hjælp til ordet 'ham'
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
