Matematik

Tangent og differentialligning.

30. marts 2008 af helleheks (Slettet)
Denne her opgave er lidt svær. Håber der er nogle der kan hjælpe mig med den..

Om funktionen f oplyses at f(1)=5 og at den er løsning til differentialligningen y'=(3x^2)/y
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal ikke løse differentialligningen.
Benyt din sædvanlige formel y=f(xo)+f '(xo)(x-xo).

Svar #2
30. marts 2008 af helleheks (Slettet)

Oki.. Ja, det regnede jeg også lidt med.. Men er f(1)=5 bare for at gøre en forvirret.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

Nej, det får du brug for.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2008 af mathon

separer de variable x og y:

y*(dy/dx) = 3x^2

Sy*(dy/dx)dx = S(3x^2)dx

Sy*dy = S(3x^2)dx .......osv.....


Skriv et svar til: Tangent og differentialligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.