Matematik

Hjælp til mat afl.

30. marts 2008 af kscn (Slettet)
jeg har en parabel med et toppunkt på (2½;4,8)
jeg skal give en forskrift for parablen, men ved ikke hvordan?
Jeg ved at; f(x)= a.(x-x1)(x-x2)
men videre kan jeg ikke komme ):
Nogen, der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af mathon

y = a*(x-x1)(x-x2) , hvori du indsætter toppunktets koordinater

4,8 = a*(2,5-x1)(2,5-x2), hvoraf - med kendskab til x1 og x2 - a kan beregnes ...

Skriv et svar til: Hjælp til mat afl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.