Matematik

Trekants beregninger

30. marts 2008 af Janno (Slettet)
Hejsa..
Jeg sidder med en opgave hvor der for trekanten abc gælder at længden BC = 2*længden AB og længden AC = 5/2*længden AB
Hvordan er det nu man griber det an ? Jeg kan ikke huske det simpelthen. Evt et link til en side med de grundlæggende regler eller et fedt trigonometri-link i det hele taget.
Ha' en go' søndag

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Cosinus relationen:
|AB|=x
|BC|=2*x
|AC|=5/2*x

Indsæt og udregn.

Svar #2
30. marts 2008 af Janno (Slettet)

Tak for det hurtige svar, jeg kigger på det. Dermed antyder jeg jo også at jeg lige her og nu ikke forstår/husker. Jeg skriver igen hvis jeg ikke kan få styr på det, håber det er ok

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2008 af mathon

|AB| = c
|BC| = a = (2*c)
|AC| = b = (5/2)*c


A = cos^-1(b^2+c^2-a^2)/(2*b*c)) = cos^-1(((5/2)*c)^2+c^2-((2*c))^2)/(2*((5/2)*c)*c)) = 49,45°

B = cos^-1(a^2+c^2-b^2)/(2*a*c)) = cos^-1(((2*c))^2+c^2-((5/2)*c)^2)/(2*((2*c))*c)) = 108,21°

C = cos^-1(a^2+b^2-c^2)/(2*a*b)) = cos^-1(((2*c))^2+((5/2)*c)^2-c^2)/(2*((2*c))*((5/2)*c))) = 22,33°

Svar #4
30. marts 2008 af Janno (Slettet)

Fedt at du gider hjælpe, det er jeg virkelig taknemmelig for

Svar #5
30. marts 2008 af Janno (Slettet)

Hvordan komer du fra :
cos^-1(((5/2)*c)^2+c^2-((2*c))^2)/(2*((5/2)*c)*c))
til 49,45
Jeg mener du får vel en andengradsligning som skal løses eller er det helt ud i skoven ? Undskyld hvis jeg er så "tung" i det, det er bare så mange år siden jeg sidst har set på sådan noget

Svar #6
30. marts 2008 af Janno (Slettet)

Nej det får du ikke, nu tror jeg at jeg har fattet det HEHE
Sorry igen

Skriv et svar til: Trekants beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.