Matematik
Opskriv formel
30. marts 2008 af
huba_99 (Slettet)
Hej
Jeg har fået en opgave, der lyder:
En kasse med kvadratisk bund har rumfang 125. Angiv arealet af kassens samlede overfalde som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.
Min udregning:
V = x * x * h
A(x) = V - h hvor A er overflade arealet af kassen
=
A(x) = 125 - (125 - x^2)
Er det rigtigt, eller er jeg gal på den?
Jeg har fået en opgave, der lyder:
En kasse med kvadratisk bund har rumfang 125. Angiv arealet af kassens samlede overfalde som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.
Min udregning:
V = x * x * h
A(x) = V - h hvor A er overflade arealet af kassen
=
A(x) = 125 - (125 - x^2)
Er det rigtigt, eller er jeg gal på den?
Svar #1
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)
V = x * x * h
125=x^2*h
<=>
125/x^2=h
Hvorledes findes overflade arealet af en kasse med kvadratisk bund(antager her, at kassen intet lå har)
O=A_bund+4*A_siderne
125=x^2*h
<=>
125/x^2=h
Hvorledes findes overflade arealet af en kasse med kvadratisk bund(antager her, at kassen intet lå har)
O=A_bund+4*A_siderne
Skriv et svar til: Opskriv formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
