Matematik
Løsningsmængde
02. september 2004 af
Arkanoid (Slettet)
Hej
jeg har to opgaver, jeg skal finde løsningsmængden for. men hver gang jeg angriber dem, ender jeg op med et eller andet sindsygt svar, der ikke passer når jeg sætter det ind i den oprindelige ligning. Please hjælp mig!
Ligning 1)
3x+4 (brøkstreg) X(X-2) = -2 (brøkstreg) X
Ligning 2)
3 (brøkstreg) 2X-1 = 7 (brøkstreg) 8
Any ideas?
jeg har to opgaver, jeg skal finde løsningsmængden for. men hver gang jeg angriber dem, ender jeg op med et eller andet sindsygt svar, der ikke passer når jeg sætter det ind i den oprindelige ligning. Please hjælp mig!
Ligning 1)
3x+4 (brøkstreg) X(X-2) = -2 (brøkstreg) X
Ligning 2)
3 (brøkstreg) 2X-1 = 7 (brøkstreg) 8
Any ideas?
Svar #1
02. september 2004 af erdos (Slettet)
Ad 2) Gang med 2x-1 på begge sider. Gang derefter med 8 på begge sider. Læg så 7 til på begge sider. Og divider til sidst med 14.
Facit x = 31/14
Facit x = 31/14
Svar #2
02. september 2004 af Arkanoid (Slettet)
Hmm ok, havde jeg også fået det til, men jeg lavede en regnefejl i kontrollen. Tak for hjælpen... nogle med gode idéer til den anden?
Skriv et svar til: Løsningsmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
