Matematik

Logaritmen HJÆLP

01. april 2008 af nadja89 (Slettet)
Hej jeg sidder med en afelvering som jeg ikke rigtig kan komme videre med.

Det radioaktive stof strontium 90 hendfalder, så der efter der efter 1 år er forsvundet 2,45% af stoffet. Et laboratorimun har indkøbt 7 g. af stoffet i 2004.
a) bestem hvor mange gram der er tilbage efter 2 år.
b)indfør passende betegnelser, og opskriv et matematiksk udtrykk, derbeskriver, hvor mange gram radioaktiv stof der vil være tilbage efter et givet antal år.
c) bestem hvor mange år der går, før der er mindre end 1 gram tilbage af stoffet.

Vil I ikke nok hjælpe mig,kan slet ikke finde ud af det :( Hilsen nadja89

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2008 af Sherwood (Slettet)

f(t)=7*0,9755^t

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2008 af mathon

c)
m(t) = (7 g)*0,9755^t

(1 g) = (7 g)*0,9755^t

(1 g)/(7 g) = 0,9755^t

ln(0,9755)*t = ln(1/7) = -ln(7)

t = -ln(7)/ln(0,9755)


Svar #3
02. april 2008 af nadja89 (Slettet)

hva så med de to første

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Du skal bruge forskriften til alle opgaver. Når du har den, burde du selv kunne.

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2010 af TenFour (Slettet)

Hvordan kommer i frem til forskriften i #1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2010 af mathon

    100% - 2,45% = 97,55% =0,9755


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2013 af AnonymF (Slettet)

hvorfor får jeg forskriften til at være -0,9755 ?

jeg siger a=(2,45/100)-1

netop -1 fordi den aftager


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det, du siger, er ikke korrekt.

Fremskrivningsfaktoren a angiver den brøkdel, der er tilbage efter 1 enhed i t. Der forsvinder 2,45% af stoffet på 1 år, så der er brøkdelen

100% - 2,45% = 0,9755

tilbage efter 1 år. Derfor er a = 0,9755 . At a er mindre end 1 betyder, at der er tale om et eksponentielt henfald.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2013 af 123434 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. oktober 2013 af AnonymF (Slettet)

Men som jeg forstår det, handler opgaven om eksponentiel henfald ?:)

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, netop.


Skriv et svar til: Logaritmen HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.