Matematik

sinusrelation

01. april 2008 af anna85 (Slettet)
en figur viser en trekant ABC hvor A 51, AB 4,50 og BC 6,90, hvor jeg skal bestem vinkel C og vinkel B.
Har fundet c ved hjælp af sinusrelation som gav 30,4532 grader ik? Men jeg tænkte hvilken formel skal, jeg bruge på vinkel B

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2008 af mathon

B = 180°-(51°+30,5°)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2008 af peter lind

A+B+C=180 grader

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2008 af Isomorphician

Du har to vinkler i en trekant.
Hvad er vinkelsummen altid i en trekant?

Svar #4
01. april 2008 af anna85 (Slettet)

det hænger ikke sammen jeg har fået 68,5 kan det passe?

Svar #5
02. april 2008 af anna85 (Slettet)

hjlppppppppp

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2010 af Ziegler92 (Slettet)

 Hvordan fandt du C?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2010 af mathon

@ #6

        på din skitse ser du, at vinkel C < vinkel A = 51º (i en trekant: over for en mindre side ligger en mindre vinkle)

dernæst sinusrelationen

       sin(C)/c  = sin(A)/a

       C = sin-1(4,50·sin(51º)/6,90)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2010 af Ziegler92 (Slettet)

 Aarh, det gir mening .. Mange tak :D


Skriv et svar til: sinusrelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.