Matematik

Hjææælp!!

02. april 2008 af Hey1990 (Slettet)
Udviklingen i verdens befolkningstal havde i 1960 en årlig vækstrate på 2%, mens den årlige vækstrate i 2004 var 1%.

a) Bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2% om året efter 1960.

I 2004 var der 6 milliarder mennesker i verden.

b) Hvor mange mennesker vil der være i 2050, hvis væksten fortsætter med at være 1% om året efter 2004.

c) Hvornår er vækstraten ifølge modellen nået ned på 0,1%?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2008 af mathon

...meget uanvendelig overskrift!!!

B(t) = Bo*1,02^t

a)
T½ = ln(2)/ln(1,02)

b)
B(46) = (6 mia.)*1,02^46


c)
B(t) 0,0*Bo = Bo*1,02^t
0,0*Bo = Bo*1,02^t, hvoraf t isoleres .....

Svar #2
02. april 2008 af Hey1990 (Slettet)

Hvad mener du med meget uanvendelige overskrift? Det er en emergency. Men tak for hjælpen.

Svar #3
02. april 2008 af Hey1990 (Slettet)

Hvad er B(t) og Bo ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2008 af mathon

B(t) = befolkningstallet til tiden t
og
Bo = befolkningstallet til tiden 0

...overskriften uanvendelig at "søge på" for fremtidige brugere...

Svar #5
02. april 2008 af Hey1990 (Slettet)

Okay tak, og hvor kommer tallet 46 fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Generelt er det bare irriterende, at halvdelen af indlæggende bærer titler som: HJÆLP!!!HAsTer!!

Det vækker ligesom ikke ens lyst til at hjælpe. Og netop derfor bliver man informeret om ikke at bruge disse ord, når man opretter et indlæg.

Svar #7
02. april 2008 af Hey1990 (Slettet)

Nårh undskyld :(

Jeg vidste ikke at det var et problem. Det er jeg meget ked af og det skal ikke ske igen.

Skriv et svar til: Hjææælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.