Fysik
Bølgelængde for lys?
02. april 2008 af
887 (Slettet)
Sidder her med følgend eopgave, som jeg ikke helt kan gennemskue:
Vi sender gult lys fra en natriumlampe gennem et opstisk gitter med 300 spalter pr. mm. Afbøjningsvinklen p til fremte orden måles til 62 grader. Bestem bølgelængdens for det gule lys!
Mir forslag:
d*sin(p)*n*lambda <=> 300mm*sin(62)*1*lambda <=>
300*cos(28)=lamda
lambda=264,884nm?
Vi sender gult lys fra en natriumlampe gennem et opstisk gitter med 300 spalter pr. mm. Afbøjningsvinklen p til fremte orden måles til 62 grader. Bestem bølgelængdens for det gule lys!
Mir forslag:
d*sin(p)*n*lambda <=> 300mm*sin(62)*1*lambda <=>
300*cos(28)=lamda
lambda=264,884nm?
Svar #1
02. april 2008 af mathon
d*sin(V_5) = 5*lambda
lambda = d*sin(V_5)/5 = 0,2*d*sin(V_5) = (0,2*sin(V_5))*d = (0,2*sin(V_5))*d =
(0,2*sin(62°))*((1/300) mm) = 5,88631729*10^(-4) mm =
5,88631729*10^(-4+6) nm = 5,88631729*10^2 nm = 588,631729 nm
lambda = d*sin(V_5)/5 = 0,2*d*sin(V_5) = (0,2*sin(V_5))*d = (0,2*sin(V_5))*d =
(0,2*sin(62°))*((1/300) mm) = 5,88631729*10^(-4) mm =
5,88631729*10^(-4+6) nm = 5,88631729*10^2 nm = 588,631729 nm
Svar #2
02. april 2008 af 887 (Slettet)
en forklaring ville være super!
Med det intelligensniveau jeg er i besiddelse af, kan jeg grundet dette ikke rigtig tolke det du har angivet!
f.eks.
Hvor kommer følgend efra? :
0,2
-4+6
1/300
Med det intelligensniveau jeg er i besiddelse af, kan jeg grundet dette ikke rigtig tolke det du har angivet!
f.eks.
Hvor kommer følgend efra? :
0,2
-4+6
1/300
Skriv et svar til: Bølgelængde for lys?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
