Matematik

Richter...

03. september 2004 af Ole_chr (Slettet)
I Chile var der i maj 1960 en række jordskælv. Det første havde Richtertal 7,5 og et senere havde Richter tal 8,4.

Beregn forholdet mellem de to udviklede energimængder???

(jeg kender ligningen logE=2,4*M-1,2) (M er Richtertallet, og E er den frigivne energi målt i joule)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2004 af Mads^^ (Slettet)

ja, så skal du jo regne ud hvad de to tal er ved at indsætte Richtertallet og så dividere det store med det lille.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

E = 10 ^(2,4*M-1,2)

Svar #3
04. september 2004 af Ole_chr (Slettet)

http://bigup.peecee.lir.dk/view.php?id=1407

I det første spørgsmål har jeg isoleret M. M=logE+1,2/2,4. Ved at indsætte 1,25*10^9 Joule har jeg fået 9,6761 Richter.

Men hvis jeg indsætter mit Richtertal (9,6761) på M's plads, så får jeg ikke 1,25*10^9Joule...



Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2004 af Damon (Slettet)

logE=2,4*M-1,2 <=> (logE/2,4) + (1,2/2,4) = M

Svar #5
04. september 2004 af Ole_chr (Slettet)

I see... Det passer sku. Nu passer talne oxo, når jeg sætter min fundene værdi af M, ind i E = 10^(2,4*M-1,2)

Men hvad menes der med "Beregn forholdet mellem de 2 udviklede energimængder", jeg skall vel "bare" regne der energimængde ud...

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Forholdet mellem tallene a er b er givet ved a/b eller b/a. Dvs. hvor mange gange større er energien i det ene end det andet.

Svar #7
04. september 2004 af Ole_chr (Slettet)

jeg får Richtertal 7,5 til 6,3096*10^16 Joule og 8,4 til 9,1201*10^18 Så er det bare (9,1201*10^18)/(6,3096*10^16)?

Det vil sige, et Richtertal på 8,4 er frigiver ca. 145 gange så meget energi som et på 7,5?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2004 af Lurch (Slettet)

ja

Svar #9
04. september 2004 af Ole_chr (Slettet)

1/0,0881 = t^0,8333 <-- tror nok at jeg skal bruge logreglerne, men hvordan? Hvordan isolerer jeg t?

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2004 af Lurch (Slettet)

ingen log her.

t = (1/0,0881)^(1/0,8333)

Skriv et svar til: Richter...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.