Matematik
Mat aflevering helpp!
04. september 2004 af
Carter (Slettet)
et kvantum hvis trejedel og fjerdedel adderes til det, bliver 2. Hvor stort er kvantummet?
jeg ved ikke hvad et kvantum er :P ??
2: del 100 stk brød mellem 10 mænd, når te skal have dobbelt portion.
vær sød at skrive forklaring til opgaverne og ikke kun resultat for så lærer jeg intet tak!
jeg ved ikke hvad et kvantum er :P ??
2: del 100 stk brød mellem 10 mænd, når te skal have dobbelt portion.
vær sød at skrive forklaring til opgaverne og ikke kun resultat for så lærer jeg intet tak!
Svar #2
04. september 2004 af tante_toffee (Slettet)
kan man ikke løse 2. del sådan noget lignende:
hvis x er antallet af brød en "almindelig" portion består af, er der altså 7*x. samtidig er der 3, der skal have dobbelt portion, dvs 3*2x. da disse portioner i alt skal består af 100 brød, kan det stilles op som:
7x+3*2x=100 <=> 13x=100 <=> x=100/13
giver det mening?
hvis x er antallet af brød en "almindelig" portion består af, er der altså 7*x. samtidig er der 3, der skal have dobbelt portion, dvs 3*2x. da disse portioner i alt skal består af 100 brød, kan det stilles op som:
7x+3*2x=100 <=> 13x=100 <=> x=100/13
giver det mening?
Svar #3
04. september 2004 af tante_toffee (Slettet)
...kvantum betyder desuden; hvor stor en mængde
Svar #4
04. september 2004 af Carter (Slettet)
hmm nej ikke helt for forstår ikke facit. 100/13= 7+9/13 og det er da en lidt sær måde at dele det op på.
Skriv et svar til: Mat aflevering helpp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
