Historie

dansk udenrigspolitik

05. april 2008 af baa1 (Slettet)
Hvilken dansk udenrigspolitik har Danmark ført siden 2. verdenskrig??

Håber at der er nogen, der kan hjælpe.. :o)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2008 af Jubbas (Slettet)

Hej:)
Jeg har en link her til det, som måske er relevant og at du kan bruge.
http://www1.sdu.dk/Folkeuni/Program/Kultur,%20Sociologi%20&%20Samfund/E%202005/5552-1.htm

God fornøjelse:)

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2008 af Jubbas (Slettet)

Du kan nok ikke åbne hjemmesiden men jeg har kopieret indholdet til dig her og håber at det kan give dig noget inspiration.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2008 af Jubbas (Slettet)

Umiddelbart efter 2. Verdenskrig fandt der et paradigmatisk skifte sted i dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik. De forandrede internationale omgivelser og den af besættelsen og samarbejdspolitikken så kompromitterede neutralitetspolitik, umuliggjorde en tilbagevenden til mellemkrigstidens sikkerhedspolitiske kurs, og den 4. april 1949 beseglede udenrigsminister Gustav Rasmussen Danmarks tilslutning til Atlantpagten.

Siden den danske alliancebeslutning i midten af sidste århundrede har de overordnede rammer for dansk sikkerhedspolitik været stabile. Knap 60 år efter det danske brud med neutraliteten er hjørnestenen i dansk sikkerhedspolitik således stadig NATO-medlemskabet. Indenfor de overordnede rammer er der imidlertid sket store ændringer. I denne foredragsrække stilles der skarpt på udviklingen i den danske sikkerhedspolitik siden afslutningen på 2. Verdenskrig. Alliancebeslutningen, dansk atomvåben- og basepolitik, afspændingspolitikken, fodnoteperioden og dansk aktivisme efter Den kolde Krigs afslutning vil være blandt de væsentligste nedslagspunkter.

Forelæserne er tilknyttet hhv. Institut for Statskundskab, Syddansk Universitet samt Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).


Skriv et svar til: dansk udenrigspolitik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.