Matematik

Logaritme . ?

06. april 2008 af Kasandra_91 (Slettet)
Jeg kan ikke huske hvad der sker til sidst i beregningen af logaritmen..

3^3x+1=9
log(3^3x+1)=log(9)
3x+1*log(3)=log(9)
3x=log(9)-1/log(3)

og så er jeg bare væk' . Hjæælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af Matkaj

Hvilken logaritmeregneregel har du brugt i linje 3?

Svar #2
06. april 2008 af Kasandra_91 (Slettet)

jeg har brugt

log(a^x) = x*log(a)

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2008 af Sherwood (Slettet)

3^(3x)+1=9
<=>
3^(3x)=8
<=>
log(3)*3x=log(8)
<=>
x=log(8)/(log(3)*3)
<=>
x=log(8)/log(12) <=> x=log(2)/log(3)

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2008 af mathon

3^(3x) + 1 = 9

(3^x)^3 = 8 = 2^3

3^x = 2

log(3)*x = log(2) .....

Svar #5
06. april 2008 af Kasandra_91 (Slettet)

okay tak. Men kan ikke se hvordan du får :

x=log(8)/(log(3)*3)
<=>
x=log(8)/log(12) <=> x=log(2)/log(3)

log(12) .. Hvordan får du det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2008 af Sherwood (Slettet)

#5 Det er også forkert. Jeg ved ikke lige, hvad jeg har tænkt på der. Så bare glem det. Resten er dog rigtigt.

x=log(8)/(log(3)*3)
<=>
x=log(2)/log(3)

Skriv et svar til: Logaritme . ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.