Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

obligationersrenter

06. april 2008 af fugl123 (Slettet)
En investor ønsker minimum 3,2 % i rente på sine obligationer. Investoren har fundet en obligation med præcis 3 års restløbetid. Obligationen har en nominel rente på 2% og det er et annuitetslån.
Hvad skal obligations kurs minimum være for at opnå den ønskede rente?

_-_-_-_-_-_-_-_-

normalt ville jeg sige:

Nominel rente / kursen = effektive rente (den egentlige rente)

Altså 2% /(3,2%) = kurs 62,5
men det virker som en meget lav kurs, så det må da være forkert??
Er der nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2009 af Sekstanten (Slettet)

Nej, det er ikke sådan du skal løse opgaven.

Din investor ønsker at opnå et afkast på 3,2% ved at investere i obligationen, der er en 2% (nominel) annuitet.

Så skal du i gang med diskonteringsregningen - så får du kursen ud til sidst!

Der er præcis 3 års løbetid tilbage. Hvis vi antager at der udbetales renter på obligationen 1 gang årligt, så modtager du 2 kr. på 100 kr. (for lethedens skyld vælger du at se det sådan) du investerer i obligationen. Ved udløb får du de kr. 100 tilbage.

Dit cash flow er såledet i t = 1 på 2 kr. i t = 2 på 2 kr. og i t = 3 på 2 kr. + de 100 kr. og du skal diskontere med det afkastkrav, som investoren vil have. Så finder du kursen han vi betale.

Kurs = 2*1,032^-1 + 2*1,032^-2 + 102*1,032^-3

Kurs = 96,62

Hvis kursen på obligationen er 96,62 (eller lavere) får investoren altså opfyldt sit ønske om et afkast på 3,2% (eller mere).


Skriv et svar til: obligationersrenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.