Spansk

Denne sætning, nær fremtid

06. april 2008 af LouiseLG (Slettet)
Hejsa.


Jeg har lidt problemer med denne sætning:

Imorgen skal jeg tidligt op,

MIN oversættelse:

Mañana voy a levantar temprano

Men det er at stå op der volder mig problemer.

Mvh Louise

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af Digelskerjeg (Slettet)

voy er det ikke om at rejse, eller gå ?:=)

Svar #2
06. april 2008 af LouiseLG (Slettet)

Nær fremtid dannes af ir a + navnemåde

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2008 af Lone H. (Slettet)

Mañana voy a levantarme temprano.

verbet levantarse
http://users.ipfw.edu/jehle/COURSES/verbs/levantarse.htm

mvh.

Svar #4
06. april 2008 af LouiseLG (Slettet)

Så forstår jeg det ikke. For Nær fremtid skal dannes med en navnemåde og det er levantarme ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2008 af Lone H. (Slettet)

du skriver naer fremtid =

ir a + navnemaade
jeg = voy a
levantar = loefte / lette / andet...
levantarse = at staa op / rejse sig , det er et selvstaendigt verbum.

det er ikke som f.eks. dormir der KAN laves refleksivt.

Imorgen skal jeg tidligt op
kunne ogsaa skrives
Mañana tengo que levantarme pronto = TOMORROW I MUST GET UP EARLY.

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2008 af Lone H. (Slettet)

du skriver naer fremtid =

ir a + navnemaade
jeg = voy a
levantar = loefte / lette / andet...
levantarse = at staa op / rejse sig , det er et selvstaendigt verbum.

det er ikke som f.eks. dormir der KAN laves refleksivt.

Imorgen skal jeg tidligt op
kunne ogsaa skrives
Mañana tengo que levantarme pronto = TOMORROW I MUST GET UP EARLY.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2008 af Lone H. (Slettet)

Hej igen

glem det der jeg har skrevet om verbet DORMIR


men saetningen er OK.

Undskyld mit lille lapsus

mvh.

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2008 af cherie deveril (Slettet)

Hejsa

Den skal hedde

Manana me tengo que levantar temprano

Cherie

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2008 af Anonyminized (Slettet)

me tengo que levantar = tengo que levantarme

same difference.

Skriv et svar til: Denne sætning, nær fremtid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.