Matematik

hjælp til eksponentialfunktioner.

06. april 2008 af engelhard (Slettet)
hvordan skal man løse denne opgave?

I denne opgave antages der, at antallet af en bestemt slags bakterie vokser eksponentielt. Desuden oplyses der, at der ved starten er 1 bakterie og at der efter 180 minutter er 1000 bakterier.

A) Bestemt en forskrift for den funktion, der angiver bakterieantallet som funktion af antal minutter efter starten.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af Isomorphician

f(0) = 1
f(180) = 1000

Svar #2
06. april 2008 af engelhard (Slettet)

men hvad hedder hele funktionen så ?
når det skal stå i ligningen

Y = b * a^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2008 af Isomorphician

Du kan opskrive to ligninger med to ubekendte.
Eller du kan kigge i din formelsamling. Der står helt sikkert hvordan du finder a og b.

Svar #4
06. april 2008 af engelhard (Slettet)

jeg har ikke nogen formelsamling..
Vores matematik lærer giver os bare opgaver, også må vi selv finde ud af resten..

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2008 af Isomorphician

Så køb én!!

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

b = y0 * a^(-x0)

Svar #6
06. april 2008 af engelhard (Slettet)

har ikke haft brug for den før ligesom.

men tak.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

f(0)=1
f(x)=b*a^x
<=>
1=b*a^0
b=1

f(180)=1000
<=>
1000=a^180
<=>
a=1000^(1/180)

Det er bare en lidt nemmere måde at udregne det på:)

Svar #8
06. april 2008 af engelhard (Slettet)

så den kommer til at hedde

y = b * 1000 ^180 ?

Svar #9
06. april 2008 af engelhard (Slettet)

hov ..
y = 1 * 1000 ^180

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Nej.
f(x)=1000^(x/180)

Svar #11
06. april 2008 af engelhard (Slettet)

okay. tusind tak!!

Skriv et svar til: hjælp til eksponentialfunktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.