Matematik

Hjælp

06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)
Hej allesammen har en opgave som jeg virkelig ikke kan lave, håber derfor nogen vil hjælpe mig.


Graven for den eksponentielle udvikling y= b*a^x går gennem punktet A(2,3) og(5,17). Bereng a og b, angiv udviklingens vækstrate og bereng udvinklingens fordoblingskonstant.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af mathon

y = b*a^x

17 = b*a^5
3 = b*a^2......ligningerne divideres

(17/3) = a^(5-2) = a^3

a = (17/3)^(1/3) = 1,09354 hvoraf

y = b*1,09354^x
og
b = 3/1,09354^3 = 2,29412
dvs.
y = 2,29412*1,09354^x

Svar #2
06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

er det hele marathon ? p.s tak for hjælpen ;)

Svar #3
06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

p.s kan du ikke lige også forklare det :S

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.