Matematik

Help

06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)
Tabellen viser den gennemsnitlige pri s i engelske pund for videnskabelige tidsskrifter i årene 1994-2004.

Antal år efter 1994: 0|2|4|6|8|10
Pris:.............|269|314|361|437|500|570|

I en model for prisudviklingen antages, at der med god tilnærmelse gælder, at
f(x) = b*a^x
Hvor x er antal år efter 1994, og f(x) er den gennemsnitlige pris for videnskabelige tidskrifter x år efter 1994
- benyt tabellens date til - vha. regression - at bestemme konstanten a og b?

= y = 30.5571x + 255.714 (kan det passe)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af Isomorphician

Nej, du har fundet en lineær funktion.
y = b*a^x er en eksponentiel funktion.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Du skal ikke bruge lineær regression, men eksponentiel regression.

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2008 af hackerjohn (Slettet)

intetsigende overskrift..

Svar #4
06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

hvordan kan finde det så? hellp me :( LOST

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Det kommer an på hvilken lommeregner du bruger. Jeg har ingen, så jeg kan ikke hjælpe dig mere, men hvis du skriver hvilken en du har, så kan det være der er en som ved hvordan man gør.

Svar #6
06. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

TI-89

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2008 af mathon

{0,2,4,6,8,10}->L1
{269,314,361,437,500,570}->L2

MATH
6:Statistics
3:Regressions
2:ExpReg
ExpReg L1,L2
efter done
MATH
6:Statistics
8:ShowStat
y = b*a^x
a =
b =

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2008 af LineHejhej (Slettet)

kan det passe at a=269.707 b=1.07929.. Hvad gør jeg nu, hvordan skal jeg indsætte det ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2008 af mathon

y = 269.707*1.07929^x - TI-89 bruger a,b omvendt af, hvad vi har tradition for

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. februar 2009 af ultralyd (Slettet)

jeg har fået den samme regneforeskrift i samme opgave .,

f(x) = 269.707*1.07929^x

herefter har jeg fundet fordoblingskonstanten til 9,08409.

det er så her jeg er stødt på problem, det står i næste spørgsmål at jeg skal

benyt moddellen til at bestemme, hvornår den gennemsnitlige pris på videnskablige tidsskrifter overstiger 100 £

En der kan hjælpe .,


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. februar 2009 af Isomorphician

Løs: f(x) > 100


Skriv et svar til: Help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.