Matematik

Find linjens ligning

07. april 2008 af em91 (Slettet)
Hej alle sammen :)

Jeg er ved at lave en matematikaflevering, men er desværre gået i stå ved denne opgave:

En ret linje går gennem punkterne (3,6) og (7,14) .
a) Bestem linjens ligning.

Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man laver den. Håber på hurtigt svar.

Mvh

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af mathon

dens hældningskoefficient
er
a = (14-6)/(7-3)

Svar #2
07. april 2008 af em91 (Slettet)

Og hvad skal jeg gøre med det ? Er fuldstændig blank :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2008 af dnadan (Slettet)

y=ax+b

b findes ved indsættelse:
y0=ax0+b
<=>
y0-ax0=b

Svar #4
07. april 2008 af em91 (Slettet)

OK tak nu har jeg fat i det :)

Skriv et svar til: Find linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.