Matematik

bevisførelse af logaritme-regneregler

07. april 2008 af Lektier - hvad er det? (Slettet)
Jeg skal føre et bevis for at:
log(a*b)=log(a)+log(b)

Jeg er kørt helt flad i det, håber at der er nogen der kan komme med noget hjælp. For jeg kan i hverfald ikke lige overskue hvordan jeg skal komme fra det ene til det andet..:-(

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2008 af dnadan (Slettet)

log(a*b)=log(a)+log(b)
<=>
10^(log(a*b))=10^(log(a)+log(b))
<=>
a*b=10^(log(a))*10^(log(b))=a*b

Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2008 af Isomorphician

Brug at:
10^(log(a) + log(b)) = 10^log(a) * 10^log(b) = a*b
Tag log på begge sider af 10^log(a) * 10^log(b) = a*b og se om du ikke kommer nærmere et resultat.

Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2008 af JacobJensen (Slettet)

Det går ikke. Det er ikke nok, I glemmer en væsentlig detalje i jeres argumentation.

Brugbart svar (1)

Svar #4
07. april 2008 af JacobJensen (Slettet)

Ved I, hvad I gør galt? I kommer frem til det rigtige resultat, men det er ikke et strengent matematisk bevis, fordi der mangler noget i jeres argumentation.

Skriv et svar til: bevisførelse af logaritme-regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.