Matematik

Hjælp!

07. april 2008 af pipsp (Slettet)
Sidder med en opgave som lyder som følgende:

Et andengradspolynomium f har følgende forskrift:
f(x)=x^2-6x+c

a)Bestem, for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop én rod.


Forstår simpelthen ikke hvad opgaven går ud på?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af Isomorphician

Hvad skal diskriminanten være for at en andengradsligning har netop én rod?

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2008 af Michaelosm (Slettet)

Hvis determinanten er 0, så har andengradspolynomiet 1 rod. Så find den værdi af c hvor d=0.

Svar #3
07. april 2008 af pipsp (Slettet)

Aha, tak :)
Sådan nogle opgaver bliver altid formuleret på de mest mærkelige måder.

Er der en formel, eller er det bare at prøve sig løs?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2008 af Isomorphician

d = b^2 - 4ac
sæt d = o, indsæt værdierne for a og b og isoler c

Svar #5
07. april 2008 af pipsp (Slettet)

Jeg går i stå når jeg kommer hertil:

d = b^2- 4ac
0 = (-6)^2-4*1 * c
0/c = (-6)^2-4*1


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2008 af Isomorphician

0 = 36 - 4*1*c
-36 = -4c
9 = c

Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.