Matematik
hjælp til mat opg
05. september 2004 af
terrafox (Slettet)
Har siddet og rodet med denne opgave og kan ikke komme i gang.
Opgaven lyder:
Find den stamfunktion G til f(x)= 6 -3x, hvis graf går gennem linjen med ligningen y = 3x+2
Har fundet stamfunktionen kan bare ikke finde det sidste led c
nogen der kan hjælpe ? :)
Opgaven lyder:
Find den stamfunktion G til f(x)= 6 -3x, hvis graf går gennem linjen med ligningen y = 3x+2
Har fundet stamfunktionen kan bare ikke finde det sidste led c
nogen der kan hjælpe ? :)
Svar #1
05. september 2004 af frodo (Slettet)
du skal vel finde den stamfunktion der har y som tangent. I så fald sætter du G'(x)=3 (hældningen på tangenten) <=>
f(x)=3 Herud af finder du det tal, x, hvor tangenten er. Dernæst ved du at funktionsærdien i x for tangenten er lig funktionsværdien i x for grafen G. Her er kun c ubekendt. Den kan så isoleres!
f(x)=3 Herud af finder du det tal, x, hvor tangenten er. Dernæst ved du at funktionsærdien i x for tangenten er lig funktionsværdien i x for grafen G. Her er kun c ubekendt. Den kan så isoleres!
Svar #3
05. september 2004 af frodo (Slettet)
Noij...
Det er jeg da meget glad for, hvis det gjorde. Troede det læd som volapyk!
Det er jeg da meget glad for, hvis det gjorde. Troede det læd som volapyk!
Skriv et svar til: hjælp til mat opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
