Matematik

Hjælp!

07. april 2008 af Milo00 (Slettet)
Jeg skal skrive linjens ligning på formen ax+by+c=0

jeg har to punkter (1,4) og (-3,7) En der kan hjælpe mig med at skrive det op den form?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af mathon

y = ax + b, hvoraf

ax-y+b=0

a = (7-4)/(-3-1)

Svar #2
07. april 2008 af Milo00 (Slettet)

Kan du også ikke hjælpe med denne opgave?

jeg skal bestemme centrum og radius for en cirkel med ligningen: x^2+y^2-18x+12y-4=0. Så skal jeg finde ud af hvor mange skæringspunkter der er mellem linjen med ligningen y=2x-3 og cirklen!

Svar #3
07. april 2008 af Milo00 (Slettet)

#1

Det var ikke det jeg mente? :s

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2008 af mathon


a = (7-4)/(-3-1) = -(3/4) = -0,75
b = 4-(-(3/4))*1 = 4,75

y = -0,75x+4,75

4y = -3x+19

3x+4y-19=0

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2008 af mathon

cirklen:
x^2+y^2-18x+12y-4=0
x^2-18x+y^2+12y-4=0

hvor
x^2-18x = (x-9)^2-9^2 = (x-9)^2-81
og
y^2+12y = (y+6)^2-6^2 = (y+6)^2-36

begge udtryk indsættes i x^2-18x+y^2+12y-4=0
(x-9)^2-81+(y+6)^2-36-4=0

(x-9)^2+(y+6)^2 = 121

(x+(-9))^2 + (y+6)^2 = 11^2 til sammenligning med
(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2
skæring med y=2x-3
kræver
(x+(-9))^2 + (2x-3+6)^2 = 121
(x-9)^2 + (2x+3)^2 = 121, hvoraf

5x^2-6x-31=0 med løsningerne
xo1 = (3-2sqrt(41))/5 og xo2 = (3+2sqrt(41))/5
og de korresponderende
yo1 = 2((3-2sqrt(41))/5)-3 = -0,8sqrt(41)-1,8
og
yo2 = 2((3+2sqrt(41))/5)-3 = 0,8sqrt(41)-1,8

(xo1;yo1) = (-1.96125;-6.9225) og (xo2;yo2) = (3.16125;3,3225)


Håber det hjalp lidt på det opgivende humør
omtalt i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=496231



Svar #6
08. april 2008 af Milo00 (Slettet)

#5

Ja det gjord så!! :-)

FOR JEG HAR FÅET DET SAMME!! :-) Me so happy!

Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.