Matematik

Reducering

08. april 2008 af Dvj (Slettet)
(S-T)(S+T)-(S+T)^2+2ST

Hvordan reducerer man sådan noget?
(S-T)(S+T)= ST
-(S+T)^2 + 2ST = 0

Vil det sige at resultatet er ST, er det korrekt, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af mathon

brug kvadratsætningerne

(a-b)*(a+b) = a^2-b^2
og
(a+b)^2 = a^2+2ab+b^2

Svar #2
08. april 2008 af Dvj (Slettet)

Øhhh?!

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2008 af mathon

(S-T)(S+T)-(S+T)^2+2ST

S^2-T^2-(S^2+2ST+T^2)+2ST

S^2-T^2-S^2-2ST-T^2+2ST = -2T^2

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.