Matematik

differentialregning

08. april 2008 af mmaarriiaagg (Slettet)
Hej derude.
Jeg ville høre om der nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig med at differentiere følgende ligninger:
1) f1(x)=x^3+4x^2-3x+1
2) f2(x)=(2x^4-1)^3
3) f3(x)=kvadratrod(2x+1)
4) f4(x)=(3x-2)^-3
5) f5(x)=(1+1/x)^2

Jeg håber nogle kan hjælpe med disse. Hvis det er muligt ser jeg gerne mellemregningerne også, så jeg kan lære af det! ;D
På forhånd tak.
Maria

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af dnadan (Slettet)

1) f(x)=x^a --> f'(x)=ax^(a-1), benyt denne regel
2) Kædereglen(reglen for differention af en sammensatfunktion)
3) Kædereglen(reglen for differention af en sammensatfunktion)
4) Kædereglen(reglen for differention af en sammensatfunktion)
5) Gang parentesen ud og gå videre derfra.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2008 af Beki (Slettet)

Kan lige hjælpe med den første så du ved hvordan man skal gøre :)

1) f1(x)=x^3+4x^2-3x+1

f'(x)=3x^(3-1)+4*2x^(2-1)-3*1
=3x^2+ 8x-3

X differentieret giver 1
og et tal som går alene bliver differentieret 0.

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2008 af dnadan (Slettet)

fint

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2008 af mathon

2)
f2'(x) = 3*(2x^4-1)^(3-1)*(2x^4-1)' = ........

Svar #5
08. april 2008 af mmaarriiaagg (Slettet)

Okay , tak for hjælpen.
det er bare svært at lave når jeg slet ikke forstår det :(

Svar #6
08. april 2008 af mmaarriiaagg (Slettet)

Nogle der kan hjælpe med:
4) f4(x)=(3x-2)^-3
5) f5(x)=(1+1/x)^2
er virkelig i krise med dem :S

Håber nogle kan hjælpe.
På forhånd tak.
Maria.

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2008 af mathon

f4'(x) = -3*(3x-2)^(-3-1)*(3x-2)' = ..........


f5'(x) = 2(1+1/x)^(2-1)*(1+1/x)' = ...........

Svar #8
08. april 2008 af mmaarriiaagg (Slettet)

kan du ikke prøve at skrive det hele? altså alle udrgeninger. så det er lidt lettere at forstå.

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.